iesya's FotoPage

By: iesya maisara

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  4  5  >  >>]    [Archive]
Tuesday, 11-Sep-2007 17:29 Email | Share | | Bookmark
iesya si jelita yang rajin

 


rakaman detik-detik gemilang iesya membungkus gula-gula sempena hari kenduri acik jahid ngan acik huda.

trivia: lagu faforit iesya masakini ialah lagu malaysia gemilang dendangan penyanyi patriotik Roy
trivia2: iesya belum tahu bendera yg dipegang2 selalu tu bendera malaysia. yang dia tahu bendera tu bendera merdeka atau dalam dialeknya sendiri... padeka atau madeka
trivia3: iesya juga sangat seronok kalau orang ajak dia pegi mandi best (mandi best=swimming atau pegi water theme park)
trivia4: iesya sampai sekarang taktau apa itu burger... pada dia burger tu namanya krabby patty (nama burger dlm citer spongebob)
trivia5: iesya agak fobia kalau adiknya ihsan datang merangkak ke arahnya dgn laju... samada fobia kena tarik rambut atau kena koyak buku dia. nak buat camner... adiknya memangla tersangat2 kuat dan gagah. meleleh jugakla air mata kalau kene tarik rambut ngan dia


Sunday, 6-May-2007 03:14 Email | Share | | Bookmark
iesya 2 tahun

 
iesya punye besday yg ke-2 tahun


Tuesday, 29-Aug-2006 05:17 Email | Share | | Bookmark
macam-macam iesya

kena tonsilitis just after her besday party
i'm feeling much better now
mama, iesya nak tinggal kat spital lagi laaa...
View all 19 photos...
4 hari lepas, genaplah umur iesya 18 bulan. gigi dah ada 9. termasuk 2 gigi geraham. semakin hari semakin pandai. semakin hari semakin manja. iesya dah boleh cakap n ajuk cakap orang sket2. dia paling pandai sebut 'mama'. lepas tu 'ni-ning' (maid). lepas tu 'nenek', 'daddy', 'abang' (hazim-cousin), 'adik'(sara-cousin, walaupun tua 5 tahun dari dia), 'ika' (nama maksu dia), 'bob-bob' (spongebob), 'car' (lightning mcqueen from Cars), 'nak' (bila dia nak makan), 'nanak' (bila dia taknak makan) dan byk lagi. iesya pun dah paham apa yg orang cakap kat dia. bila kita cakap, 'iesya, bagi daddy henfon tu' nanti dia pun bagi. 'iesya, duduk... sit down', dia pun duduk. dan macam2 lagi.

gambar2 ni dari collection gambar2 iesya since dia umur setahun sampai skarang.

we love you so much, girl!


Thursday, 9-Mar-2006 04:14 Email | Share | | Bookmark
happy besday iesya!

iskandar, uncle kerry, tokki, auntie sity n indah
cousin sara husna
pak ngah nik n munir
View all 48 photos...
besday iesya 24hb februari hari tu. tapi daddy n mama celebrate lambat sket, 1st week of march. 4th of march to be exact. daddy n mama dah plan lama dah. memula nak wat kat zoo, tapi sebab kecoh pasal bird flu, then venue kena tukar ke desa waterpark. mmg last2 minit baru tukar. nasib baik ada area yg kosong lagi kat situ.

party besday iesya ni mmg utk family, sedara-sedara terdekat dan close frens. bole tahan ramai la jugak yg datang. sebenarnya invite lagi ramai tapi okla.. ramai sgt kang susah nak manage plak.. hihihi.

daddy kata daddy rasa yg guest2 yg datang mmg really enjoy their time at the party. despite cuaca panas, acara2 yg dah diplan nak buat semuanya jadi. walaupun orang lain main macam tak ingat dunia, cuma ada sorang je budak yg masamm monyok je muka dia. dah sehabis baik dia cover tanak kasi org tau yg sebenarnya dia, towards the end of the day, tak sihat. demam. kesian iesya, maybe terkejut kot pepagi dah terjun pool n maybe sbb cuaca panas sgt kot..

thank you yea sbb datang n celebrate besday iesya yg first nie. iesya bebetul rasa cam disayangi dan dihargai (chewaah.. tapi betul la). tq sbb bagi hadiah. iesya suka kat semuaa hadiah2 tu. tak caya tgk kat gambar tu.

insyaAllah kalo dimurahkan rezeki yg banyak thn depan.. iesya ajak ramai-ramai lagi. seronok tau! the more the merrier... betul tak?


Wednesday, 1-Mar-2006 03:53 Email | Share | | Bookmark
Singapore!

makan kat danga bear
kat kranji mrt.. menyusukan budak sorang ni
kenyang dan hepi
View all 36 photos...
a day after chinese new year, kami bertiga pegi ke singapore. night b4, bermalam kat rumah uncle bear. uncle bear bawak gi jalan kat Danga Bear (Bay). ok gak aa tempat ni. siap ada tram lagi. esoknya kami pegi makan kacang pool kat sebelah balai bomba. sedap wa cakap lu! daddy siap pesan kat tokey kedai lagi mintak dia bukak branch kat kl. "kat kl memang boleh laris ni bang", camtu la daddy cakap.

sampai singapore, kitorang lepak jap kat kranji mrt sebab ada budak tu dah lapar susu. lepas tu baru gi check in kat hotel. petang nyer gi jalan2 kat night safari. memang cool la. makan fish n chip kat bongo burger pastu air dia dia isi dalam gelas yg cool. memang rasa cam stailo cam crocodile hunter la. pastu balik.

esok pegi sentosa naik cable. pegi underwater world, dolphin lagoon dan segala tempat yg bole pegi kat situ. lepas kat sentosa pegi jalan kat orchard. malam tue makan kat hard rock. ada budak tu cam biasa la.. dah lebam dia tido je la. mana taknyer, turun kat mrt orchard kena menapak jauh gile ke hard rock yg terceruk kat pedalaman orchard road. daddy: dapat bergambar ngan gitar steve vai beb! 10th anniversary JEM tuh.. rare gilers di dunia ini

hari last sempat jalan2 kat bugis cari hard disk kat sim lim. kira ala-ala lowyat ngan imbi la ni. cuma kedai2 dia bertamadun sket la. tapi kerek ngan takleh nak dibawak bergurau la orang kedai dia. on the way nak ke sim lim tu bole tersinggah kat national library. dasat la gak. sebenarnya dah tersalah jalan, tu pasal boleh tersinggah kat library. nak gi sim lim senang jer sebenarnya dari bugis mrt. disebabkan dah kena menapak jauh gile, ada la budak sorang tu lebam, tersengguk2 dalam stroller. lepas setel beli hard disk, singgahla sebentar kat petaling street singapore version (bugis street). dapat la beli souvenir sket sebelum check out.

lepas check out kitorang singgah kat city hall jalan2 sambil makan kat situ. sempatla iesya pow mama dia monyet utk gantung kat stroller. lepas tu kitorang balik. uncle bear dah tunggu kat city square jb.

nanti kita gi lagi yer mama, daddy?


[<<  <  [1]  2  3  4  5  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net